Go Back   The Navara Forum > D23 (NP300) > D23 Engine

Reply
 
Thread Tools Display Modes

  #11  
Old 17-03-2017, 07:57 AM
abouttogobush's Avatar
abouttogobush abouttogobush is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Buggtussle
Posts: 457
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jonney View Post
its funny how service dealers seem to take so long to order a part in for a customer when by rights it should be available at there desk within 24 hours.
they don,t use the right courier. i just ordered a part from Hong Kong on Monday and it arrived Wednesday morning.
WHAT, FROM FUKCEN HONG KONG, get your hand of it Jonney.!!!
Reply With Quote
Sponsored Links

  #12  
Old 17-03-2017, 08:29 AM
evman evman is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: ACT
Posts: 8
Default

Quote:
Originally Posted by tweak'e View Post
there shouldn't be oil in there to leak out.
oil seeps under most joins. its difficult to make them oil proof.
Yeah, this is worrying me too.
Reply With Quote

  #13  
Old 18-03-2017, 01:09 AM
bods's Avatar
bods bods is online now
Advanced Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Orelia, WA
Posts: 4,714
Default

It could be blowby mist cooling and forming back into liquid. The only way to really tell is fit a catch can and see if it reduces the amount of oil leaking.
Reply With Quote

  #14  
Old 29-03-2017, 11:26 AM
evman evman is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: ACT
Posts: 8
Default

Well they finally replaced the charge pipe, hopefully this one isn't "warped" and the leak stops. So far so good, but yet to drive it more than a few km's.
Reply With Quote

  #15  
Old 08-01-2018, 07:23 AM
Rahui Rahui is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: New Zealand
Posts: 2
Default

Evan did that fix the issue? Mine has exact same problem as you've shown in the photo.
Reply With Quote

  #16  
Old 08-01-2018, 07:26 AM
evman evman is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: ACT
Posts: 8
Default

Quote:
Originally Posted by Rahui View Post
Evan did that fix the issue? Mine has exact same problem as you've shown in the photo.
Yep, havenít had the problem since they replaced the pipe. Although Iím paranoid now every time I smell something strange :-o
Reply With Quote

  #17  
Old 08-01-2018, 09:32 AM
Rahui Rahui is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: New Zealand
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by evman View Post
Yep, havenít had the problem since they replaced the pipe. Although Iím paranoid now every time I smell something strange :-o
Thanks. Mines going in to the dealer tomorrow. So I'll see what they have to say.


Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Reply With Quote

  #18  
Old 03-02-2018, 03:35 PM
rossb rossb is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2018
Location: Windhoek
Posts: 1
Default

Iíve got exactly the same problem. Will be fixed under warranty. 15000km
Reply With Quote

  #19  
Old 21-02-2018, 07:40 AM
Noskie Noskie is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2018
Location: Rockhampton
Posts: 2
Default

I just hit 60k service noticed oil on my driveway mech says rear main leaking Nissan must be a common prob when I rang Nissan they said they will order parts so arrange a time to have it replaced without looking at it ??? What happens at 120k my problem
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 05:29 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
| Home | Register | FAQ | Members List | Calendar | Today's Posts | Search | New Posts |