Go Back   The Navara Forum > D22 > D22 Drive Train

Reply
 
Thread Tools Display Modes

Gearbox mount issues
  #1  
Old 20-10-2018, 03:59 AM
someguy360 someguy360 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: Adelaide SA
Posts: 22
Default Gearbox mount issues

Hi All,

Just wondering if anyone has had a similar issue with their D22.

I've been chasing some strong rumbling vibrations through the floor of my D22 for a while which gets worse once warm or loaded up. I think I've pinned it to the gearbox mounts as one appeared to have sagged so bad it was touching making complete contact therefore transmitting vibes.

I've sinced replaced those mounts with brand new ones, however the driver side mount still seems to be sagging to the point that in certain driving conditions it's making contact again.

Pic for example of the passenger side compared to the drivers side:



The trans cross member doesn't appear to be bent or damaged and the engine mounts both look good so I'm at a loss of where to go next.

Any suggestions?

Cheers
Reply With Quote
Sponsored Links

  #2  
Old 20-10-2018, 05:30 AM
65xpd's Avatar
65xpd 65xpd is offline
Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Caboolture
Posts: 39
My Mood:
Garage
Default

how are the engine mounts drivers side might be busted
Reply With Quote

  #3  
Old 20-10-2018, 06:05 AM
jonney jonney is offline
Advanced Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Sunshine Coast
Posts: 1,501
Default

the mounts appear to be different in shapes. normally the 2 x cross member mounts just take up the weight of the transmission rear so by rights this mount in pic shouldn,t be that low compared to the other side mount as you know. can you take both mounts off and compare them unloaded ?
Reply With Quote

  #4  
Old 20-10-2018, 11:54 PM
someguy360 someguy360 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: Adelaide SA
Posts: 22
Default

Quote:
Originally Posted by jonney View Post
the mounts appear to be different in shapes. normally the 2 x cross member mounts just take up the weight of the transmission rear so by rights this mount in pic shouldn,t be that low compared to the other side mount as you know. can you take both mounts off and compare them unloaded ?
Thanks guys, engine mounts look fine on both sides.

The mounts are both the same part number just a different revision supposedly, they both sit the same height unloaded, same as the old mounts did.
Reply With Quote

  #5  
Old 21-10-2018, 07:06 AM
jonney jonney is offline
Advanced Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Sunshine Coast
Posts: 1,501
Default

the new mount has to be different to the old mount going by the pics. as mentioned the only weight is coming from the rear of transmission so both mounts should be equal in appearance., certainly not how they look in these pics. maybe if the front engine mount has collapsed abit this could cause the extra weight on one side but then again the weight is at the rear not the front side. have you checked the engine mounts with a lever or just visually ?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 07:04 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
| Home | Register | FAQ | Members List | Calendar | Today's Posts | Search | New Posts |